Omgeving

Ontdek de streek

Ontspannen in de buitenlucht. Of actief bezig zijn, proeven van cultuur en de typische smaken uit de streek. Ara Dune Hotel biedt met haar unieke ligging toegang tot zowel de parels van de Westhoek alsook de verrassende bestemmingen net over de Franse grens.

Het hotel is goed bereikbaar met de auto en de gratis buslijn 20 rijdt vanaf het busstation Adinkerke - De Panne tot vlak voor de deur (haltebus op 100 meter).

Parkeren in De Panne

Bekijk video

Duinenreservaat De Westhoek

Op nog geen 20 meter van het hotel begint het grenspad, een bijzonder wandelpad op de Frans-Belgische grens dat rechtstreeks naar de zee loopt. Het grenspad is verbonden met het wandelpad in het Westhoekreservaat. Hier vindt u de natuur in ongerepte vorm. Sta oog in oog met een oerrund, bewonder wilde orchideeën en zie paarden grazen op de duinenvlakte.

Wandelplan

Levendige badplaatsen

Volg de route van de kusttram en maak kennis met mooie badplaatsen als De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Westende, Oostende, Blankenberge tot aan Knokke. Vanaf het hotel kunt u ook gemakkelijk te voet, met de fiets of auto de kustlijn van Frankrijk opzoeken.

Kleurrijke strandhuisjes

Malo-les-Bains, gelegen op het grondgebied van Duinkerke is een authentieke badplaats met de kleurrijke strandhuisjes en prachtige monumentale gebouwen. Het strand en de wijken eromheen zijn ideaal voor een ontspannende wandeling.

Fietsen in Frans Vlaanderen

De Veloroute voie verte is de ideale manier om onze streek te verkennen. De route begint bij de Belgisch-Franse grens, ter hoogte camping Le Perroquet in Bray-Dunes op 20 meter van het Ara Dune Hotel. Vanaf het startpunt fietst u via Zuydcoote naar Leffrinckoucke, waar u rechtstreeks naar het strand rijdt en de zeedijk kunt volgen.

Meer info via DEZE LINK

Maak zeker gebruik van DEZE HANDIGE KAART tijdens uw fietstocht in Frankrijk.